Paris İklim Anlaşması öncesinde New Climate Institute ile CAN Europe (Avrupa İklim Ağı) Türkiye İklim Ağı’nın desteğiyle ‘İklim Hareketine Geçmenin Yan Faydaları: Türkiye İklim Taahhüdünün Değerlendirmesi Raporu’ hazırladı. Rapora göre, Türkiye sadece enerji politikalarını değiştirerek 2030 yılına kadar enerji ithalatında 23 milyar dolarlık tasarruf elde edebilir. 2050 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefleyerek, yerli yenilenebilir enerji sektöründe 64 bin yeni yeşil iş fırsatı yakalayabilir.

34 BİN ÖLÜMÜ ENGELLER
Türkiye kömürden vazgeçerse hem kömürün iklim değişikliğini artıran etkisinden kurtulacak. Hem de kömür santrali kaynaklı hava kirliliğinin yol açabileceği 34 bin erken ölümü de önleyebilecek. 4 Kasım’da yürürlüğe girecek Paris İklim Anlaşması’nı Türkiye onaylamadı. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu da Adana, Mersin, Hatay bölgesinde yoğunlaşan termik santral projelerinin sağlıklı yürütülmediğini belirtti. Bozoğlu, “Paris Anlaşması’nın meclisimizde kabul edilmesi için vakit kaybedilmemelidir” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.