24 Kasım Öğretmenler Günü

Türkiye’de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk Yılı’nda Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928’dir. 11 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını vermiş ve 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile bu unvan resmîleşmişti. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında Atatürk’ün “başöğretmen” oluşunun yıl dönümlerinin Türkiye’de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmasına karar verildi. 26 Şubat 1981’de Resmî Gazete’de yayımlanan “Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği” ile Öğretmenler Günü’nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.